Velký úspěch aneb máme vyškovského hejtmana

Dne 27. února 2023 proběhlo na Gymnáziu Vídeňská v Brně finále soutěže „Jeden den hejtmanem“ zaštiťované panem hejtmanem Jihomoravského kraje Mgr. Janem Grolichem. Soutěžit mohli studenti ze čtyřletých a vyšších ročníků osmiletých gymnázií se sídlem v Jihomoravském kraji.

Této prestižní soutěže se zúčastnila trojice našich studentů ze 4.B – Igor Kadavý, Daniel Kománek a Jindřich Osolsobě se svým hnutím Progres. Jejich úkolem bylo sestavit detailní volební program, včetně prezentace na sociálních sítích či volebního video spotu. Role hejtmana se statečně ujal Jindra, který ji dokázal ztvárnit naprosto dokonale. Igor zastával roli grafika i programátora, Dan se uplatnil jako vedoucí marketingu, kameraman a fotograf.

V nabité konkurenci týmů z celé jižní Moravy se podařilo našim studentům po neuvěřitelném výkonu tuto soutěž vyhrát. Gratulace se jim dostalo přímo od hejtmana: Tohle je novej hejtman! Jindřich Osolsobě. Naštěstí pro mě jen na jeden den. Zatím… Se svým týmem z Gymnázia Vyškov vyhráli soutěž Jeden den hejtmanem. Gratuluju. (Byli fakt dobří).“, nebo od zastupitele JmK pana Romana Celého: „Konečně se Vyškov dočkal a má svého hejtmana. Aspoň na jeden den.“

Celému týmu moc gratulujeme! Kdo ví, třeba je jednou v jejich rolích opravdu uvidíme.