Aula prozářena filmovými ukázkami

V pondělí 25. dubna 2022 se v aule vyškovského gymnázia konala beseda Cyrila Podolského o filmových žánrech. Této akce se zúčastnilo šest tříd z vyššího gymnázia a každý návštěvník si zde mohl najít svůj šálek čaje. V přednášce se mohli nalézt nejen milovníci starších filmů a zajetých klasik, ale také fandové dramat, sci-fi, nebo dokonce hororů!

Svůj výklad pan Podolský zahájil zajímavou ukázkou ze svého ateliéru a následoval krátký úvod do historie filmu. Nebyla vynechána ani část
interakce s publikem, která zajisté oživila celou událost a všechny přítomné zaujala. Postupně nás přednáška provedla časovou linií od začátku kinematografie až do současnosti a seznámila s filmovými žánry. Objevily se zde například ukázky z dramatu „Rain Man“ režiséra Barryho Levinsona nebo kultovní hororová klasika „Ptáci“ režiséra Alfreda Hitchcocka, který se inspiroval skutečnou událostí z 60. let.

Lekce na téma filmových žánrů byla hladce zakončena přenesením se do nejnovějšího projektu pana Podolského jménem „Hovnays“ a krátkou ukázkou.

Kateřina Hrozková, 6. XA