Letní škola angličtiny 2020 aneb Procestuj svět

Účastníci letní školy AJ

V posledním prázdninovém týdnu, ve dnech 24. 8. – 27. 8. 2020, v prostorách vyškovského gymnázia, měli zájemci od třinácti let možnost strávit čtyři dny s rodilými anglickými mluvčími.

I my jsme této příležitosti využily a jsme za tento příjemně a užitečně strávený čas velmi rády. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí o jiných kulturách, jako je např. indická, nigerijská, havajská a romská. A to nejen při výkladech a prezentacích, ale i hrami, místními tanci a ochutnávkami dobrot typických pro dané země.

Při poznávání havajské kultury jsme si vyráběli sopku, při té romské jsme si názorně vyzkoušeli, jak vypadá jedna z jejích svatebních tradic. Na konci kurzu jsme prezentovali v anglickém jazyce i my, a to naši vlastní kulturu. Téma jsme si mohli v průběhu týdne sami vymyslet. Zapojili jsme tak nejen svoji fantazii, ale také zažili spoustu legrace a přestali se bát mluvit před ostatními v anglickém jazyce.

Na závěr bychom chtěly poděkovat skvělým lektorům Jayovi a Jonathanovi za milý přístup k našim mnohdy nedokonalým vyjadřovacím schopnostem a také bychom neměly zapomenout na paní učitelku Nedomovou, bez které by se kurz neuskutečnil. A tak doufáme, že se příští rok zase zopakuje, protože už teď se moc těšíme.

 

Adriana Nagyová, Ludmila Maierová