Na ostří brusle

V pátek 15. 3. 2019 se na zimním stadionu ve Vyškově uskutečnilo historicky první hokejové derby mezi gymnáziem a střední školou zdravotnickou a ekonomickou, na jehož organizaci a vzniku se podíleli studenti, v jejichž čele stáli Vladimír Hynšt a Tomáš Zouhar.

Celá událost byla zahájena po příchodu všech tříd, které se rozhodly podpořit svůj hokejový tým. Nejprve na led vstoupil tým Gykovy v čele s kapitánem Petrem Poláchem, následně nastoupili na plochu hráči SOŠZE, které vedl Michal Nedoma. Po proslovu hlavního organizátora a pana ředitele proběhlo vhození čestného buly a zápas mohl začít.

V první třetině zápasu se tým Gykovy dostal do vedení vstřelením prvních tří gólů. Dále úspěšně odolával nátlaku ze strany SOŠZE, která inkasovala následný gól. Po uklidnění jásajících tribun začala druhá třetina, v níž SOŠZE potlačila Gykovy snížením gólového rozdílu.

V poslední třetině bylo vidět značné vyčerpání na obou stranách. SOŠZE však jejich snaha dorovnat skóre nestačila, tím pádem zápas skončil vítězně pro tým gymnázia, který své skóre navýšil na 11:5. Aby však byl tento výsledek právoplatný, bude si ho muset gymnázium obhájit i v následujícím roce.

Po ukončení klání se obě strany seřadily na ledové ploše a kapitán vítězného mužstva převzal za intenzivního jásání tribuny putovní pohár od pana učitele Františka Hermana.

Celá akce se setkala s nevídaným nadšením jak ze strany zúčastněných hráčů, tak i ze strany fanoušků a přihlížejících pedagogů.

Děkujeme všem, kteří se derby zúčastnili nebo se podíleli na průběhu celé akce, a doufáme, že příští rok se opět setkáme ve stejně hojném počtu, jak tomu bylo letos.

Organizační tým