Zimní pohádka v předvánočním čase

V pondělí 11. 12. 2017 jsme my, žáci 3. ročníku zdravotnického lycea a obchodní akademie, vyrazili v doprovodu vyučujících Mgr. Moniky Schweidlerové a Mgr. Pavla Hanáka v rámci výuky anglického jazyka za kulturním zážitkem do Burantheater v Brně. Čekalo nás představení s názvem Winter’s Tale – Zimní pohádka, které zpracovali žáci ostravského gymnázia.

Zimní pohádka na motivy divadelní hry významného dramatika Williama Shakespeara je čarovná hra o hloubce lidské lásky a nenávisti, o krutosti a oddané věrnosti. Děj Zimní pohádky začíná na Sicílii, na dvoře krále Leonta. Leontes je nejenom vládcem Sicílie, ale především žárlivým manželem, který nespravedlivě nařkne svou ženu, královnu Hermionu, z nevěry. Manželku za trest uvrhne do vězení, českého krále Polyxena, se kterým ho měla Hermiona podvést, chce dát zavraždit. Spletitý příběh se rozuzlí až po letech, kdy dospějí děti obou královských otců Florizel a Perdita. Jejich sňatkem a usmířením rodičů Shakespearova romance končí.

Z představení si každý ze studentů odnesl nejen příjemné dojmy z nevšedního kulturního zážitku, ale i znalost díla významného anglického dramatika a především také rozšířenou slovní zásobu anglického jazyka.

M.Čtvrtníčková, studentka 3.ZL

Nezařazené