Logická olympiáda 2017

Finále 10. ročníku soutěže pořádané Mensou České republiky se konalo v pondělí 27. 11. 2017 v Míčovně Pražského hradu. Jedenáct bloků úloh absolvovalo na dvě stě dětí, které postoupily z krajských kol. Naši školu reprezentovali dva studenti v kategorii SŠ. Luboš Bartík ze septimy B se v Praze umístil na 15. místě a Martin Orság z oktávy B na 20. místě.

Logická olympiáda je soutěž založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Do finále postoupilo zhruba 200 nejúspěšnějších dětí z krajských kol. Těm předcházela nominační kola, která účastníci absolvovali prostřednictvím testu na internetu a do nichž se zaregistrovalo 61 284 soutěžících z 3 014 škol.

V kategorii Kategorie B (druhý stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ)
nejlepšího výsledku v nominačním testu dosáhli:

1. Ondřej Mikulášek, 2.SA
2. Michal Hořava, 2.SA
3. Denny Valach 3.TA

V kategorii Kategorie C (studenti středních škol – posl. 4 ročníky studia) dosáhli nejlepšího výsledku v nominačním testu a do krajského semifinále postoupili:

1. Martin Orság, 8.OB
2. Luboš Bartík, 7.MB
3-4. Jan Jireš, 7.MA
3-4. Ladislav Nagy, 4.A

Krajská kola proběhla ve všech krajích v pátek 3. listopadu 2017. Naši školu reprezentovali Martin Orság (2. místo), Luboš Bartík (5. místo) a Ladislav Nagy.

Finále 10. ročníku této soutěže se konalo v pondělí 27. 11. 2017 v Míčovně Pražského hradu. Jedenáct bloků úloh absolvovalo na dvě stě dětí, které postoupily z krajských kol. Luboš Bartík ze septimy B se v Praze umístil na 15. místě a Martin Orság z oktávy A na 20. místě.

Více na http://www.logickaolympiada.cz