Přednáška Fulbrightovy asociace

Kdo by rád vycestoval, procvičil si angličtinu a zároveň nerad ztrácel čas studiem? Tak právě pro něj, ale i všechny ostatní byla určena poutavá přednáška Fulbrightovy asociace o možnostech práce a studia v zahraničí, která se konala ve čtvrtek 7. dubna 2016 v prostorách auly gymnázia a kterou zorganizovala Mgr. Jitka Crhonková ve spolupráci s americkou lektorkou Rachel Schober.

Přítomni byli především studenti druhých a třetích ročníků, pro které jsou nabídky v prvé řadě určeny. A výběr je opravdu pestrý. Od typu pobytu až po oblast působnosti. Agentury nabízí například práci s dětmi prostřednictvím work campů, au-pair služeb, letní brigády v restauracích a na mnoha dalších zajímavých místech, kde se budete denně setkávat s rodilými mluvčími, a tak si udržovat v pohotovosti svoji schopnost dorozumívat se cizím jazykem.

Na své si přijde i každý, koho baví sport. V rámci vysokoškolského studia jsou organizovány výměnné pobyty mezi státy, ale není třeba čekat. Již v rámci střední školy je možné strávit třeba rok v zahraničí, takže ten správný čas rozhodnout se, udělat nový životní krok, vyjít vstříc novým možnostem a zažít to, je právě teď!

Tereza Fusková, 7.MB