Internetová matematická olympiáda

V úterý 24. listopadu 2015 v 9:00 hod, kdy se na webu soutěže pořádané Fakultou strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně zobrazilo zadání deseti matematických úloh, ještě nikdo netušil, že letošní ročník bude pro naši školu tím nejúspěšnějším.

Tým Robina Beránka se umístil na krásném 17. místě (Ladislav Nagy 2.A, Terezie Laubrová 6.XA, Martin Orság 6.XB, Petr Míka 3.A, Oldřich Kupka 3.B, Robin Beránek 4.B, Jaroslav Dokoupil 4.B) a tým Šimona Pavlase na 106. místě (Vojtěch Šišma 2.A, Veronika Michálková 6.XA, David Vařejka 3.A, Vojtěch Veigler 6.XB, Štěpán Maršala 7.MB, Petr Vičar 7.MB, Šimon Pavlas 8.OB) z celkového počtu 219 zúčastněných týmů.

V letošním 8. ročníku zvítězilo slovenské Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského z Banské Bystrice před Gymnáziem Brno, třída Kapitána Jaroše.

Všem studentům děkujeme za reprezentaci školy. V soutěži se loučíme s letošními maturanty a s mladšími se těšíme příští rok opět na shledanou. Další posily do týmů rádi uvítáme, termín 9. ročníku Internetové matematické olympiády bude opět poslední úterý v listopadu, tedy 29. listopadu 2016.

Více na http://matholymp.fme.vutbr.cz/default.aspx