Interaktivní beseda „Dobrovolníkem v Petrohradu“

V rámci hodin ruského jazyka proběhla v pátek 16. 10. interaktivní beseda s prezentací na téma „Dobrovolníkem v Petrohradu“. Na pozvání vyučujících ruského jazyka nás opět navštívil absolvent naší školy Bc. Jan Zbořil. Tentokrát se přišel podělit  o  své postřehy, dojmy a zážitky z účasti na mezinárodním dobrovolnickém projektu v létě 2015 ve druhém největším ruském městě –  Petrohradu.

V průběhu prezentace si naši studenti zopakovali a viděli to, co znají z učebnice a hodin RJ („Benátky severu“, Něva, Měděný jezdec, Palácové náměstí, Ermitáž, Admiralita, Isakijevský chrám, Něvský prospekt, …), poznali a „navštívili“  i další zajímavá místa Petrohradu i jeho blízkého okolí  (Petropavlovskou pevnost, Kazanský chrám, Chrám Vzkříšení Krista, Jekatěrininský palác, Jantarovou komnatu, Petrodvorec) a samozřejmě se dozvěděli zajímavé informace  o práci v mezinárodním dobrovolnickém týmu.

 Honza se s námi podělil nejen o své zkušenosti a zážitky, ale přinesl i množství zajímavých autentických materiálů (vstupenky, mapky, informační letáky,…) k prohlédnutí i k využití dále ve výuce.

Studenti ruštiny tak měli opět příležitost dozvědět se něco nového nad rámec běžné výuky a také si netradičně procvičit RJ.