Mistrovství České republiky v grafických disciplínách

Ve dnech 20. – 21. 4. 2015 se v Ostravě Mariánských Horách konalo Mistrovství České republiky v grafických disciplínách. Soutěže se účastnilo celkem 67 žáků ve čtyřech kategoriích – Korektura textu, Záznam mluveného slova, Wordprocessing a Opis textu. Z naší školy se soutěže účastnila studentka osmiletého gymnázia Martina Ryšánková ze třídy 6. XB, a to v kategorii Wordprocessing. Umístila se na krásném 10. místě.

Worprocessing je disciplína, při které soutěžící musí využít funkcí svých textových editorů a přetvořit soubory profesionálním způsobem tak, aby v co nejkratším čase správně provedli všechny úkoly, které jim vytištěná předloha ukládá. Soutěž je rozdělena do dvou částí. První část obsahuje nenaformátovaný text, kterému je třeba přiřadit formát podle zadání, a úkol z hromadné korespondence. Ve druhé části je dán již naformátovaný text, který soutěžící musí přeformátovat do jiné podoby tak, aby nezměnil ostatní nastavené atributy.

Po náročných úkolech připravili pořadatelé v Ostravě velmi bohatý doprovodný program. Soutěžící navštívili hornické muzeum LANDEK Park a vyzkoušeli si sfárání do dolu. Podívali se také do světa miniatur Miniuni a prohlédli si i Slezskoostravský hrad. 

 

 

Martině blahopřejeme a těšíme se na další ročník soutěže!