„Běháme srdcem“ – „Lauf mit Herz“

Nejlepší sportovní akce roku 2014 okresu Vyškov  se uskutečnila i v letošním roce.

24. dubna 2015 Gymnázium a SOŠZE Vyškov a město Vyškov uspořádalo 2. ročník charitativního běhu „Běháme srdcem“ -„Lauf mit Herz“. V Döbelnu se uskuteční jubilejní 15. ročník 8. května 2015.

Česko-německý projekt je souběžně pořádaný partnerskými středními školami Gymnáziem a SOŠZE Vyškov s Lessing Gymnasium Döbeln, partnerskými městy Vyškov a Döbeln.

Ve Vyškově akce probíhala za slunečného počasí a těšila se hojné účasti studentů, pedagogů, rodičů, přátel školy a dalších běžců, kteří přišli podpořit onkologicky nemocné děti při Fakultní nemocnici v Brně – Černých Polích. Běhu srdcem se zúčastnilo 75 štafet. Do akce se zapojili i starosta a místostarostové Vyškova, pedagogové a studenti z partnerských škol v Döbelnu a Karlsbadu. Svojí účastí a štafetou podpořil charitativní běh opět senátor Ivo Bárek. Studenti Lessing Gymnasium z Döbelnu se svým ředitelem přicestovali speciálně na tuto akci, vytvořili dva běžecké týmy, podpořili Nadaci Krtek částkou 5 500,- Kč a zároveň předali od města Döbelnu šek v hodnotě 2800,- Kč. (http://www.lgd.de/news/04/2704-doebelner-idee-in-vyskov-erfolgreich.html).

Celková částka, která byla slavnostně předána ředitelce Nadace Krtek paní Korvasové, činila po ukončení běhu 46 750,-Kč a další příspěvky byly zaslány na účet nadace.

Udělali jste dobrou věc, když jste běželi s námi. Kdo to nestihl, bude mít příležitost v příštím roce. Těšíme se na vás a děkujeme všem za vaši přízeň.                                                                    

Iveta Höferová

   

   

Další fotografie najdete v albu https://www.gykovy.cz/cs/fotoalbum/behame-srdcem-2015.

Video z akce je na adrese https://vimeo.com/127512504.

             

Poděkování patří participujícím subjektům:

  • Gymnázium a SOŠZE Vyškov
  • město Vyškov
  • Nadace Tři brány Vyškov
  • Jihomoravský kraj
  • Atletický klub AHA Vyškov
  • Nadační fond dětské onkologie Krtek
  • Lessing Gymnasium Döbeln
  • město Döbeln