Spolupráce s Hirošimou se dále prohlubuje

Minulý týden, tedy 17. – 21. listopadu 2014, znamenal pro naši školu další pokrok ve spolupráci se střední školou v japonské Hirošimě. Zatímco loni v listopadu byli v roli hostitelů Japonci a připravili pestrý a mimořádně nabitý program, nyní to byla naše škola, která vítala hosty ze vzdálené země, poskytla jim veškeré zázemí a snažila se připravit obdobně naplněný a pestrý týden plný poznání.

Program pro delegaci 15 studentů a 4 učitelů zahrnoval několik laboratorních prací nejen na půdě naší školy, ale i ve specializovaných laboratořích českých univerzit (MENDELU Brno, UK Praha), návštěvu vyškovského pivovaru, přijetí na vyškovské radnici, u hejtmana našeho kraje, a dokonce i v Senátu Parlamentu České republiky, dále také poznávání české historie, kultury a tradic (prohlídka pražských památek, prezentace našich studentů o Vánocích v Česku a ve světě, ochutnávka tradičních pokrmů a konečně i dva večery strávené v rodinách našich studentů, kteří byli celý týden do projektu zapojeni).

Jak můžete vidět v albu SSH Projekt 2014, japonští přátelé a stejně tak naši učitelé i studenti byli z průběhu celého týdne nadšeni – poznali mnoho zajímavého, navázali nová přátelství a odjížděli plni pozitivních dojmů a radosti z poznání.

Informace o akci najdete také na