Ekomóda stále letí!

Tradice opět nezklamala – v pondělí 23.6. 2014 proběhl v aule gymnázia další ročník populární ekologické soutěže Ekomóda .
     Soutěžící měli za úkol vyrobit modely, které by byly pouze z recyklovatelných materiálů. A tak se stalo, že jsme ten den mohli vidět letní šaty z novin, společenskou róbu pouze z igelitových sáčků, až do detailů propracované ruské kroje, které jako by někdo vzal přímo z Mrazíka, a spoustu dalších nádherných  a promyšlených kusů ekologického oblečení. Na každém z nich bylo vidět mnoho hodin práce, snahy a trpělivosti. 
     Vítěz však může být jenom jeden.  A je nutno přiznat, že letos to porota opravdu neměla jednoduché. Přesto se však nakonec shodla. První místo přidělila Adéle Jelínkové a Adéle Synkové.  Na druhou příčku vystoupila tvůrčí dvojice Jana Nováková a Adéla Růžková a třetí stupínek patří Kristýně Šťastné. Všechny  tyto primánky se mohou těšit z odměny ve formě finančního obnosu.
     Nezbývá než říct, že letošní ročník byl skvělý a doufáme, že příští rok se nám podaří tuto skvělou akci opět zorganizovat. Tentokrát snad s větší účastí studentů  z vyšších ročníků. Protože jak se říká: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se!“. A u „Ekomódy“ toto heslo platí dvakrát.

Eva Sabová, kvarta A