Týden sportu před začátkem prázdnin

Naše druhé ročníky zdravotnických oborů – asistenti a lyceáni – třetí červnový týden absolvovaly sportovní kurz plný zajímavých zážitků a adrenalinu.

První den – v pondělí jsme jeli autobusem do Brna na rafty.  Nasadili jsme si helmy a vesty, do rukou vzali pádla a rozdělili se do čtyř skupin. S velkým nadšením jsme vypluli, ale nebylo to tak lehké, nějakou dobu se s námi loď neorganizovaně jen točila, po chvíli ale začala ta pravá jízda! Mokrému oblečení se nikdo nedokázal vyhnout, ať chtěl či ne. Řeka Svratka byla klidná a my si plavbu moc užili a všichni nakonec zvládli.

Další den nás čekal Jungle park – lanové centrum v Pisárkách. Na začátku jsme museli sjet po železném laně přes řeku. Dále nás lektor proškolil v bezpečnosti a my mohli vyrazit na celkem 33 překážek, ti co neměli odvahu, si mohli trať o pár náročných úseků zkrátit. Někdo to zvládl hravě, jiný s menší obtížností, někteří pod tlakem –  ale všichni jsme dorazili v pořádku.

Ve středu jsme změnili směr do města Slavkova, kde jsme si jako opravdoví profesionálové vyzkoušeli golf se dvěma různými holemi. Byla vyhlášena i soutěž  na šest jamek a vítězové – Šimon a Lenička – dostali ceny v podobě lízátek. Kurz ve Slavkově jsme zakončili výbornou zmrzlinou na náměstí.

Čtvrtý den – byl pro všechny asi nejnáročnější –  zato nejlepší. Ve Vilémovicích jsme si vypůjčili koloběžky a  jeli asi dvacetikilometrový okruh přes oblast Moravského krasu. Nejlepší trasy byly pochopitelně z kopce. Velkým zpestřením výletu byl výjezd kabinovou lanovkou na Macochu. Na místě jsme se podívali na propast, občerstvili se, obešli stánky a vyrazili zpět do Vilémovic. Koloběžky jsme v pořádku vrátili a jeli autobusem domů.

Náš krásný týden byl ukončen ve Vyškově ve squashovém centru. Zde jsme si zahráli squash, bowling, stolní tenis a badminton.

Za všechny tyto úžasné zážitky děkujeme hlavně paní učitelce Kateřině Grmelové, která vše výborně zařídila a naplánovala.

Fotografie najdete v albu: http://www2.gykovy.cz/drupal2014/cs/fotoalbum/sportovni-kurz-1

Za druháky „zdravoťáky“  Lucka Machálková