Pozvánka „Běháme srdcem“ – „Lauf mit Herz“ 2014

Dne 16. května 2014 pořádá Gymnázium a SOŠZE Vyškov a město Vyškov 1. ročník charitativního běhu pro onkologicky nemocné děti. Jedná se o projekt ve spolupráci Gymnázia a SOŠZE Vyškov s Lessing Gymnáziem Döbeln a města Vyškov s partnerským městem Döbeln. Lessing Gymnázium Döbeln pořádá již 14. ročník této charitativní akce.

Akce „Běháme srdcem“ – „Lauf mit Herz“ bude probíhat souběžně ve Vyškově a v Döbelnu v pátek dne 16. května 2014 od 17.00 do 18.00 hodin. Slavnostní zahájení akce bude v 16.45 hod.

Štafetový běh pro tříčlenná družstva na oválu stadionu sportovního areálu ve Vyškově potrvá po dobu jedné hodiny. Každého běžce podporuje jeho sponzor, který předem smluvně potvrdí sponzorský dar v libovolné finanční částce. Částka je určena Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek www.krtek-nf.cz při Fakultní dětské nemocnici Brno – Černá Pole.

Společně s dalšími žáky naší školy jsem měla to štěstí a mohla se zúčastnit exkurze v německém městě Döbeln a právě při naší návštěvě v partnerském městě a škole tato obdivuhodná myšlenka vznikla…

Udělej dobrou věc a poběž s námi pomoci.

Adriana Straková 3. EL