Konference „ Zdravý životní styl ve školách podporující zdraví „

Ve  čtvrtek  10. 10. 2013 se 10 studentů   našeho  gymnázia zúčastnilo konference Zdravý životní styl projektu  ŠPZ. Představilo  se zde 10 středních škol z Jihomoravského kraje se svou vlastní originální prezentací a doprovodným vystoupením s tématem Zdravý životní styl. Nejlepší škola byla odměněna věcnými dárky a vstupenkou na sportovní veletrh SPORT Life. Součástí programu také bylo zdravé občerstvení, které bylo zajištěno  pořadatelem – odborem školství JM kraje.

Naše škola prezentovala akce, které pořádáme. Ty byly rozděleny na tradiční (např. lyžařské kurzy, Joklův memoriál) a netradiční  (Přechod  Jeseníků, Bláto v kopytech, Pyžamová party ap.). Celý program jsme si užili a jsme rádi, že jsme se mohli podívat na aktivity jiných škol a získat  inspirace pro naši další tvorbu. Velmi zajímavé informace jsme se dověděli z odborné přednášky PhDr. Mgr. Jitky Reissmannové  z Masarykovy  university, od  které  jsme získali prezentaci s velmi užitečnými internetovými odkazy, jež  vám doporučujeme zhlédnout. Určitě se přitom poučíte i pobavíte.

Pokud ještě neznáte tento projekt, doporučujeme se s ním seznámit na školních webových stránkách. Stránky projektu najdete v sekci Projekty – Škola podporující zdraví.

 

Kateřina Špaková, 2.B

Mgr. Lenka Jančiová, školní koordinátor