CAMBRIDŽSKÉ ZKOUŠKY „NANEČISTO“ OD LETOŠNÍHO ROKU NA NAŠÍ ŠKOLE !

Gymnázium a SOŠZE se v září letošního roku jako jediná střední škola v regionu stala partnerskou školou autorizovaného zkouškového centra  Cambridge P.A.R.K., díky čemuž studenti získávají jedinečnou příležitost vyzkoušet si Cambridžskou zkoušku FCE.

Součástí cvičné zkoušky je i ústní část zkoušená certifikovanými hodnotiteli a kompletní vyhodnocení „nanečisto“, tj. zdarma a to přímo na naší škole. Tato zkouška „nanečisto“ proběhne každý rok na podzim, kdy zájemci z řad studentů budou mít možnost otestovat si svou úroveň angličtiny a také si ověřit, zda jsou na vykonání zkoušky patřičně připraveni, čímž rodičům ušetří nemalý peníz. Ti, kteří se na danou mezinárodní zkoušku rozhodnou přihlásit, získají výraznou slevu na její vykonání.

V pondělí  23.9.2013 proběhla v prostorách školy interaktivní prezentace na téma „The Cambridge Exams“, kde si pod taktovkou lektora a certifikovaného hodnotitele Jamese Pagliara, působícího na partnerské škole,  studenti  otestovali některé znalosti reálií a dozvěděli se mnoho užitečných informací ze světa Cambridžských zkoušek.

Zkouška FCE (Cambridge First Certificate) je mezinárodně uznávaná zkouška  vyžadovaná mnoha zaměstnavateli, uznávaná některými  vysokými  školami  jako náhrada vykonané zkoušky z jazyka  a je nedílnou součástí přihlášek ke studiu v zahraničí a výměnných studentských programů.

Více informací o mezinárodních Cambridžských zkouškách naleznete na stránkách naší nové partnerské školy www.jspaark.cz .

Mgr. Petra Nedomová

Vedoucí  PK AJ