Vyhlášení literárních cen v pražské Lucerně

Studentky naší SOŠ Kateřina Brandejská ze 3. ZE a Sára Šrubařová ze 4. EL se se svými literárními pracemi na téma „Jak budu žít za 20 let“ zúčastnily 13. ročníku celostátního kola Literární soutěže o cenu Filipa Venclíka, kterou pořádá Hotelová škola Radlická v Praze spolu s Nadačním fondem Filipa Venclíka. V pondělí 25. 2. 2013 se konalo v Praze v historickém sále kina Lucerna slavnostní vyhlášení výsledků.

Filip Venclík byl studentem Hotelové školy a když chtěl pomoci napadenému člověku v metru, sám za to zaplatil svým mladým životem. Proto jeho otec, známý pražský filmový a divadelní režisér, spolu se školou, kterou Filip navštěvoval, pořádají tento vzpomínkový a zároveň tvůrčí akt.

Do Prahy se velmi těšily. Vždyť akce slibovala skutečně nevšední kulturní zážitek, vítězné práce jsou totiž prezentovány významnými pražskýmí herci – letos např. známým režisérem a hercem Janem Kačerem a Stanislavem Žákem. Soutěžilo se ve třech kategoriích: esej, báseň a povídka. Jako host byl pozván český rapper Gipsy.cz, který vyplňoval pauzy mezi jednotlivými částmi programu.

Vítězové dostávají jako cenu originální umělecká díla a řadu sponzorských dárků. Všichni zúčastnění jsou pak odměněni drobnými upomínkovými předměty a je pro ně po ukončení programu připraveno malé občerstvení v historickém Mramorovém sále Lucerny v podobě rautu, který hotelová škola na závěr se svými studenty pořádá.

Studentky si pak vychutnaly procházku po Staroměstském a Václavském náměstí, unavené se spoustou nevšedních zážitků se vydaly na zpáteční cestu domů.

 

 

Nezařazené