Mikulášská nadílka v podání 4.AK

Na naší škole bylo dobrým zvykem, že se 4. ročníky aktivně zúčastnily mikulášské nadílky. Bylo nám líto, že se tento zvyk stává zapomenutým. Řekli jsme si proto, že uděláme vše, abychom ho obnovili.

Akce se konala 6. 12. 2012 v dopoledním čase. Hlavní myšlenkou našeho programu bylo si připomenout, že existuje Mikuláš, čerti a andělé. Chtěli jsme také žákům zpestřit výuku a zazpívat si s nimi několik vánočních písní. Dlouho jsme se obávali reakce žáků a hlavně učitelů, ale nakonec byla spokojenost na obou stranách, za což jsme velice rádi.

Letos jsme měli tu čest navštívit nejenom žáky střední školy, ale i nižšího gymnázia. Návštěva nižšího gymnázia byla pro všechny přínosná, protože jsme si vzpomněli na naše krásná léta strávená na základní škole. Pro mnoho z nás bylo překvapení, že gymnazisté projevili velkou aktivitu při zpívání vánočních písní, za což jim děkujeme.

Samozřejmě středoškoláci nezůstávali pozadu. Je pravda, že se některé třídy ze začátku ostýchaly, ale nakonec podaly výborný pěvecký i herecký výkon. Hlavně musíme vyzvednout třídu 3. ZE, která se tak bála výprasku od čertů, že se před námi schovala do kabinetu.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem třídám, jak gymnázia, tak střední školy za účast a vedení školy za to, že nám umožnilo tuto akci uskutečnit.

Účinkovali:

Mikuláš:
Petr Zouhar

Andělé:
Lucie Táborská
Lucie Strýčková
Karolína Mikolášová
Klára Novotná
Lenka Zbořilová

Čerti:
Pavla Petlachová
Martina Pospíšilová
Veronika Brandýsová
Petra Zouharová
Denisa Kostelková

Fotografka:
Pavlína Michalíková

Vypracovaly: Pavla Petlachová a Martina Pospíšilová (4.A).

 

Nezařazené