Bláto v kopytech

Ve dnech 10. a 11. října se několik studentů našeho gymnázia zúčastnilo akce nazvané „Bláto v kopytech …a nejen tam“ pořádané DDM Vyškov.

Jak už název napovídá, hlavními hrdiny víkendu byli koně. Někteří z nás na nich seděli poprvé, jiní už si s nimi plně rozuměli. Kromě jízdy na těchto vznešených zvířatech nám instruktoři DDM připravili bohatý program: zajímavé hry (např. „zobáčkovaná“ či „parlament“), malování na sklo a další výtvarné aktivity, stolní hry apod. Někteří si zavzpomínali na dětství a pěkně si pohráli s kostkami. Zápal pro nejrůznější aktivity jsme projevili nejen my, studenti, ale také naše paní profesorky Jančiová a Voženílková, kterým za čas, co  nám věnovaly, chceme  poděkovat.

A počasí? V sobotu byla mlha, v lese dost mokro, v neděli občas vysvitlo sluníčko. Ale to není podstatné. Důležité je, že na tento víkend nám určitě každému zůstane nějaká ta zajímavá vzpomínka. Doufejme, že se podobných akcí podaří uspořádat ještě víc. Věříme, že některé se stanou dobrou tradicí.

Víkendový pobyt byl zorganizován v rámci zapojení naší školy do dlouhodobého projektu Škola podporující zdraví a projektu JmK Jak na život?

Fotky na: www2.gykovy.cz/drupal2014/2009/galerie/

B. A. Bajajová, studentka MA

Nezařazené