Logická olympiáda 2019

Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky. Je založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Soutěže se v letošním roce zúčastnilo 71 208 soutěžících z 3 249 škol, což je nejvíce v historii soutěže. Naše škola se zařadila mezi pět škol s největším počtem registrovaných soutěžících v kategorii C.

Během října studenti absolvovali nominační kolo a v pátek 1. listopadu nás ti nejlepší z naší školy reprezentovali v krajském kole v Brně. Věříme, že si všichni soutěž užili a příští rok svůj osobní výkon ještě zlepší.

V kategorii Kategorie B (druhý stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ) se celkem do soutěže zapojilo 20 188 řešitelů, z toho v našem kraji 2 737. Na naší škole se nominačního kola zúčastnilo 99 studentů nižších ročníků gymnázia.

Nejlepšího výsledku v testu dosáhli:

1.-2. Gabriel Provazník 2.SA

1.-2. Aneta Formánková 4.KA

3. František Otevřel 1.PB 

V kategorii Kategorie C (studenti středních škol – poslední 4 ročníky studia) se celkem do soutěže zapojilo 13 412 řešitelů, z toho v našem kraji 1 068. Na naší škole se nominačního kola zúčastnilo 357 studentů gymnázia a SOŠ.

Nejlepšího výsledku v testu dosáhli:

1. Marek Hruška 1.A

2. Matěj Bureš, 4.A

3. Markéta Kavková, 8.OA

Aneta, Gabriel, Markéta a Marek naši školu reprezentovali v krajském kole. Krátké video z průběhu a vyhlášení výsledků KK LO v Brně najdete pod následujícím odkazem https://www.youtube.com/watch?v=2kLnxcqK534 a další informace na www.logickaolympiada.cz.