Jiří Kolbaba, cestovatel a fotograf, již navštívil všechny světadíly světa a jeho cesta zdaleka nekončí. O svých dobrodružstvích nejen píše, ale svá krátká povídání vysílá i v rádiu nebo pořádá přednášky a besedy. Jedna z přednášek se zajímavým názvem, ale zejména obsahem, je Piráti z Karibiku – Severní Antily, se kterou cestovatel přijel 2. prosince do besedního domu.

Jiří Kolbaba každým rokem přijíždí do Vyškova, aby vypověděl o svých cestách. Vyškované tudíž mohli slyšet již příběh o Islandu nebo o Bali. Letos si vybral zemský ráj, jak by mnoho lidí pojmenovalo oblast na pomezí Jižní a Severní Ameriky, Karibik.

V páteční podvečer jsme se mohli přemístit na místa krásných slunných pláží a korábů plavících se po azurovém moři. Navštívili jsme nejen Kubu a Jamajku, ale i Dominikánskou republiku nebo ostrov Sv. Mauritius. Viděli jsme domorodé obyvatele, ale i turisty užívající si svoji vysněnou dovolenou. Zajisté každý z nás cítil paprsky slunce dopadající na naše tváře a slyšel ševelení vln. Všichni se na jeden večer stali dobrodruhy v Karibiku.

Jiří Kolbaba je příjemný člověk a profesionál, který dokáže perfektně vylíčit své cesty. Již teď se těšíme, až příští rok v prosinci přijede s dalším ze svých dobrodružstvích. Nezapomeňte si proto tento čas zarezervovat, abychom se mohli všichni vydat na jeden večer do vzdálených krajin.