Velikonoční vaření s Francouzem

Dne 12. 4. jsme se se skupinkou nadšených budoucích francouzštinářů vydali do brněnské Otevřené zahrady. V rámci festivalu Bonjour Brno uspořádala pro školy lekci vaření s francouzským kočovným kuchařem.

François si pro nás letos připravil jarní menu v podobě "elfí" polévky ze špenátu, kopřiv a medvědího česneku a pomazánku z ředkviček, smetanového sýra a kopru. Francouzské pochoutky pak doplnily české jidáše pečené v kamenné peci. Téměř všechny ingredience jsme si natrhali sami v zahradě v doprovodu Nadii, se kterou jsme se naučili i několik francouzských slovíček, a vše, co jsme si navařili, jsme si také snědli. I přes studené počasí jsme si den v zahradní kuchyni užili a těšíme se na další ročník.

Více fotek na: https://www.facebook.com/pg/gykovy/photos/?tab=album&album_id=10158073068769179

Štítky: